Bäbisar gör som bäbisar vill!

Junior är lite platt i bakhuvudet.. Jag vet inte riktigt vad jag gjort "fel". Han ligger med mjuk kudde i sin säng, jag försöker lägga honom på sidan för att "jämna ut" det hela, men Junior vill inte ligga på sidan. Han rullar över på rygg omgående. Jag har försökt  palla upp bakom honom så han inte ska kunna vända tillbaka, men då ålar han sig ner till fotändan av sängen och ligger som HAN vill! Junior skiter fullständigt i vad jag och bvc-tanterna säger, han gör saker på sitt eget sätt..
Jag har fått rekommendation att vira en liten handuk och lägga vid nacken för att flytta belastningen, men vad hjälper det när han slingrar iväg när det inte är som han vill. Å i babysittern sitter han ju rätt upp... spelar ju ingen roll vad jag gör där heller.
Hoppas bara det växer till sig så småningom...

Vaccinering

Idag var jag och Junior tvungna att kliva upp tidigt. Vi skulle vara på bvc i morse för sköterskekontroll och vaccinering. Lillklumpen väger nu vid 3 månaders ålder 7740g.  En riktig liten tjockis är han min gospropp! Å så var det vaccinering, en otäck upplevelse för mamma. Det var 2 sköterskor där som stack en spruta i varsitt ben. Samtidigt! Jag fick sitta med honom i mitt knä och hålla hans händer, blundade medans de stack. Otäckt när de ska görs nåt sånt med min lilla älskling.. När de drog ut sprutorna sa Junior huhu, sen var det bra. En riktig liten hårding!

På eftermiddagen var vi in på byn igen. På Ica den här gången för att handla lite nyårsmat. Var även på Café och mumsade kaffe och chokladboll! Mysigt värre...
Medans vi satt där så pratade jag med svärmor på telefon. Hon undrade om jag var långt borta och om jag skulle komma hem snart, för de var här och hade nåt till oss... Nyfiken som jag är skyndade jag naturligtvis hem för att se vad det var. Den var en gran! Så nu, lagom till nyår står det en pyntad gran i vårt vardagsrum!


Måndag igen

Julmiddagen hos svärmor var trevlig! Faktiskt helt ok med julmat om det blir bara vid ett tillfälle. Tror att det som mest orskar att jag inte gillar julmaten är att det blir så tjatigt om man ska äta vid flera tillfällen. 

Junior blev som vanligt väldigt ompysslad av farmor och farfar. Alla farbröderna var också samlade så han blev stökad med hela kvällen! Verkar som om han tycker väldigt mycket om att få praa med folk, vilket är jättebra. Skönt om han känner sig trygg med andra och itne blir helt beroende av att mamma och pappa måste finnas nära hela tiden.
Mer julklappar blev det också! Söta Katten Jansson-mockasiner bla...


Julda´n

Så nu är det snart slut på jul då... bara ett besök hos svärmor i morgon med julmiddag, sen är det över för i år. Konstigt, för det känns inte som det varit jul ens...  Igår (julafton) var vi hos mamma. Det var ett lugnt och behagligt julfirande! Jag och Junior åkte först medans Peter var hemma och eldade (läs drack kaffe å surrade skit med grannen), han kom ner lite senare - lagom till middan. Den storslagna julmiddan var currykotletter med banan, inte särskilt juligt med supergott!!
Efter middagen blev det äppelpaj och sedan paketöppning. I paketen fanns bla. en sodastremer, ljuslyktor att hänga i fönstren, en fotoskrivare (blir jättefina utskrifter. Roligt att kunna göra fina foton med Junior), bordslampor som matchar taklampan,  en mysig supermadres i plysch till Junior och ett par tofflor.

Julpyntet

Är dåligt med tomtar här hemma, men lite julpyntat har det blivit iaf

Fönstret med pepparkakorna:Andra änden av köket:


Den enda tomten vi har:


Tomten från den andra sidan:


Änglarna, ljusstaken och "yuccagranen" i vardagsrummet:

dan före dan före dopparedan

I övermorgon är det jul, och jag har ingen julkänsla alls. Är vitt å fint ute, jag har varit på både julskyltning och julmarknad, griljerat skinka, ätit pepparkakor, pyntat och lyssnat på julmusik men julstämningen vill inte infinna sig. Alls! Vad är det då som saknas? 
Junior är ju för liten än, men jag hoppas att hans ögon i framtiden kommer att tindra av förväntan och att vi tillsammans kommer att räkna ner dagarna innan tomten kommer. Att vi kommer att pyssla tillsammans och skriva önskelistor till tomten. Ställa hemmagjorda tomtar i varenda vrå av huset, ställa ut gröt åt tomten på brokvisten och titta mot himlen efter renarna! Jesus å änglar i all ära, men för mig handlar julen om barnen!

Lördag

Idag var jag å Junior till Bräcke på julmarknad. Där fanns mycket att kika på, som smycken, snickerier, hemstickade strumpor, tunnbröd å en massa mer. Det var ponnyridning också... jag är inte så förtjust i hästar, men de där små är ju så sööööta! Myste på rätt länge på marknaden, gick runt å kollade å kände nästan lite julstämning. Har inte så mycket pengar nu med mammaledigheten och julklappsinköp, men köpte iaf ett jättemysigt lammskinn att mysa på!
När vi kom hem ville pappan ha mat, sen åkte vi till Juniors farmor å farfar å hälsade på. Där var det tomtar å juldukar å pyntat överallt! Lite skillnad mot här hemma där det inte är mycket mer än julduk å pepparkakor i fönstren. Jo, det förstås, är  ljusstakar i vardagsrumsfönstren med! Borde kanske skapa några traditioner så Junior får växa upp med "riktig" jul, med tomtar å ljusstakar å pyntad gran å pepparkaksbak å allt vad det innebär..

kris

Tror att Juniors pappa har fått en liten kris... Han var till Lycksele igår och köpte sig en sportbil! Långt ifrån den allra sportigaste eller fartigaste modellen, utan en 86års modell Celica, men dock en sportbil. Är heller inte riktigt säker på om det är för att han blivit pappa som han känner behovet att köpa sig en sådan bil, sladda runt å inbilla sig själv att han är 18 fortfarande.
Junior och jag fick dock inte följa med på resan norrut när bilen skulle hämtas utan vi var istället å hälsade på gammelfarmor/farfar. Det var jättetrevligt och vi fick helt uuunderbara hembakta kakor (såna där helt vanliga som bara de i den äldre generationen lyckas göra sådär extragoda), bullar å mackor å annat gott. Vi kikade även på lite gamla kort. Spännande att se hur otroligt lik min sambo är sin farfar som ung!

Första försöket

Jaha, så då har jag då skaffat mig en blogg. Tanken är att jag ska skriva om min och Juniors vardag. Vi lever inga direkt spännande liv,  men ändå händer det saker varje dag! Tänkte dela med mig av både stort och smått, tankar och händelser. Vi får väl se vad det blir av det hela...

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0