Biff, Stek och de tre emuerna

Ja... lite kort om sista tiden då. Har ju hänt en del faktiskt! I torsdags ringde den en tjej till mig som fått mitt namn på arbetsförmedlingen, i fredags var jag dit och tittade, i måndags pratade jag med han som äger företaget, tisdag skrev vi papper och igår onsdag böjade jag min praktik, som förhoppningsvis leder till jobb. Här går det undan!  Känns lite kluvet att vara tillbaka i arbetslivet igen.. Otroligt skönt att komma ut, göra lite nytta och få vara "vuxen" en stund, men otroligt jobbigt att det blir så mycket tid utan Ville...

I tisdags var alltså min sista "lediga" dag, och på den gjorde jag och Ville en liten utflykt. Var kanonväder, solen sken och det var varmt och skönt. Vi åkte runt och kikade lite här och lite där...  Träffade bla på 2 kalvar med de inte alltför smakfulla namnen Biff och Stek, några emuer, en minigris och en massa andra djur! På kvällen hade vi riktigt mysigt framför tvn till allsång på skansen. Jag sjöng väldigt falskt till Carolas Främling medans Ville trummade på en rostfri bytta vi hittat i köket tidigare under kvällen...Lite pussar och kramar hann vi med också innan det kom fler låtar att sjunga, spela och dansa till. Otroligt bra barnprogram det där!

Jaja.. här kommer lite bilder från dagen (klicka på dem så blir de större):

                           

11

Som "Anonym" påpekar har jag missat att svara på nummer 11 i utmaningen, så jag gör väl det här istället...

11. Orsak att vara sen: LunginflammationHar varit lite sisådär med inspirationen till att skriva här ett tag... Igår hade jag dock en väldig lust! Hade en toppendag och det kliade i fingrarna att få berätta om den, men typiskt nog vägrade internet fungera då. Idag känns det sådär... Får se hur det känns imorgon

Utmanad

Utmanad

Det här är svårare än du tror! Kopiera detta radera mina svar. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug. Lycka till!


1. Vad heter du? Lina
2. Ett ord på fyra bokstäver: Lava
3. Flicknamn: Lisa
4. Pojknamn: Loke
5. Yrke: Larminstallatör
6. Färg: Lila
7. Klädesplagg: Luva
8. Mat: Lax
9. Sak i badrummet: Lampa
10. Plats/stad: Lettland
11. En orsak att vara sen:
12. Något man skriker: Låt bli!!!
13. Film: Låt den rätte komma in
14. Något man dricker: Lemonade
15. Band: Lassse Stefanz
16. Djur: Lama
17. Gatunamn: Liljekonvaljvägen
18. Bil: Lamborghini
19. Sång: Love song
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Lagsport (hmm... är det fusk eller..?)

Alla som känner sig utmanade är härmed utmanade!

Kaka

I förrgår när Ville var hos sin pappa bakade jag ju som sagt en del för att få tiden att gå... Matbröd, bullar och sockerkaka blev det då... Även igår blev det en kaka, en tigerbrownie. Riktigt mumsig blev den, trots att jag glömde marsmallowsen...
Sol

Efter min första natt å över ett år med oavbruten sömn vaknar jag till solsken. Inte alls dumt!

Ska till Fränsta om en stund, ta en promenad med Linda och barnen till lekparken, sen tänkte vi gå upp på festivalen och kolla vad de har för karuseller. Blir nog en trevlig dag!

Hot Rod

Har  köpte en superfin tröja till Ville... Såg framför mig hur cool han skulle bli i den, men den är för liten!!! Ruskigt irriterande, särskilt som den är i strl 90/100 och han inte har större än 86 nu. Men tydligen var den extremt liten i storlek... nåja, så här ser den ut iaf...


Home alone

I morse var jag upp till Ringdalen och lämnade Ville hos pappa. Där ska han vara tills imorgon... Blir så otroligt tomt här hemma utan honom!!! Saknar honom nåt helt otroligt, därför försöker jag se till att sysselsätta mig så gott ja kan.. Dagens tidsfördriv är bakning. Både matbröd och bullar är det på gång nu. Men vem sjutton har knyckt mitt förklä´?? Skulle vara bra att ha det, för är det nåt jag är bra på så är det att kladda ner. Kan inte hitta det någonstans. Vem var det som sa att det var bra med mycket skåp och garderober? Nåja.. blir lite mer tvätt bara, men deg går ju bort i tvätten, så det ärä ju ingen fara...

Myspojken

Ville börjar bli riktigt gosig nu. Han kommer ofta å kryper upp å kramas mellan lekstunderna, tar i med armarna och hållar sig fast i mig å ger mig några blöta pussar. Å det är bara SÅ mysigt!!!

Idag är han med pappa iaf. Ska sova kvar där! 2a övernattningen blir det... känns jättetomt utan honom. Egentligen skulle jag väl passa på att göra saker nu när jag har bara mig själv att tänka på, men blir som handlingsförlamad. Skulle tro att både idag och i morgon mest kommer att ägnas åt kaffedrickning och att plöja bok. Inte så dumt det heller iofs, men känns som att jag borde göra nytta!

Förkylning

Först 3-dagarsfeber å sen förkylning! Stackars min lilla vän... förkylningen drabbade även mig. Har mått rätt kasst ett tag, men nu har det vänt, även om jag fortfarande hostar och snorar...
Annars då? Näe, inte mycket.. Är mest hemma eller hos mamma, busar, leker och slappar. Har en del saker som jag går å grunnar på. Tror jag ska ta och skriva av mig allt nån dag. Lättare att sortera och tankarna då. Och kanske kan man se på saker på ett lite annorlunda sätt när man sen läser de igen. Förhoppningsvis känns det inte lika stort längre, utan att det bara är småsaker som blir stora när man funderar på dem, som försvinner av sig själv när man får dem på pränt.

En liten bild på goset från en av dem dagarna vi hade sol..


Förkyld

Fy vilken förkylning vi har åkt på... Jag började känna av det på mådagkvällen, och igår blev det värre å värre. Ville har börjat hosta med. Snorig, ont i halsen och öm i varenda liten led och muskel i kroppen. Usch, usch..
Hoppas det ger sig snart!

Update

Nu har det återigen gått ett tag sen jag bloggade. Förmodligen ingen mening jag lovar bot och bättring heller, utan bättre att säga som det är. Jag skriver när jag har lust. Har jag ingen lust så blir det inget skrivet. Å så är det inte mer med det!

Trots att jag inte tycker det blir så mycket gjort på dagarna har det hänt en del sen sist. Solat, badat, umgåtts och haft det underbart! I fredags var jag ner på Backetjärn på beachparty. Var ju en massa extremsportare som passerade där.. De kan inte vara riktigt kloka de där!! Nu har jag inte precis koll på exakt vad de skulle göra, men som jag fattat kom de på cykel från Sundsvall via flataklocken ner till Ljunga, sen rollerblades till torpshammar, simma över Ljungan, sen skulle det springas, klättras och paddlas kanot där innan de hoppade på cykeln igen och drog iväg mot Åre. ÅRE!! Sen ska de tillbaka till Sundsvall igen.. Fy, man blir ju knäckt bara av tanken!
På lördagen gjorde jag och Anna ett besök på gatufesten. Skitskoj komma ut och roa sig på riktigt, dricka några öl och koppla av. Ville gjorde sin första övernattning hos Peter, vilket kändes lite konstigt. Första gången jag är ifrån honom så länge, men var onekligen skönt att slippa ansvaret för en stund. Söndagen låg lag mest och läste. Plöjde nästan en hel bok. Är ju en bokmal egentligen, men med en liten vilde i huset har det inte blivit mycket läst på väldigt länge. Väldigt lyxigt och skönt var det! Men det bästa på hela helgen var ändå när Ville kom hem igen, för ååååh vad jag saknat honom!!!

RSS 2.0