Bestämt!

Idag har jag bestämt mig för något! Känns spännande, läskigt, bra och naturligt. Men jag tänker inte berätta vad det är, för det är inte alldeles, alldeles klart än. Men jag lovar jag snart återkommer med information!

Var till Lena idag och friserade mig igen. Det var behövligt! Håret var alldeles för långt för att gå att göra något med nu, men förändringen idag blev inte alls lika stor som sist, då den var ganska radikal. Idag blev det bara lite kortare på luggen...

Nä, nu ska jag göra ett nytt försök på filmen jag somnade ifrån igårkväll.. Änglar & Demoner är det jag försöker se, så det är absolut inte för att filmen inte är bra jag somnar. Tvärtom är den väldig spännande! Såg dock bara 10 min innan jag däckade igår. Dåligt tom för att vara jag! En kvart brukar jag iaf hålla mig vaken! :P Men såg ju lite på den inatt med, när Ville bestämde sig för att han minsann inte skulle sova, utan vara vaken. Mellan 1 och halv 4 var han uppe... *suck*... blir lite tufft när man ska upp å jobba! Men han är ju åtminstone glad! Det gör ju det hela mindre påfrestande.

skoter

På förmiddagen åkte jag och Ville ner till kusin med familj... Fast vi hann inte mycket mer än komma ut på vägen innan polisen stoppade oss. Men som tur är så har jag ju körkort och var nykter, så det gick finfint! Väl framme fick vi lunch, sen tog vi promenad med vagn och pulka. Smågrabbarna somnade rätt fort, så vi vände hemåt och tog en tur på lägden med skoter och snowracer. Var superskönt väder idag, bara några få minusgrader. Lite skillnad det mot den bitande kyla som varit ett tag!
För att verklligen ta vara på dagen fixade vi med varm choklad och grillkorv som vi efter en kort skotertur mumsade i oss framför brasan. En toppendag med andra ord! :)

Nu sover goset och jag ska bädda ner mig med godispåsen och se film. Eller, det är väl tanken iaf... tyvärr så brukar jag ju ha en förmåga att somna, även fast jag tycker filmen är bra! Å efter en heldag ute brukar man ju bli trött som bara den... Nåja, vi får se hur det går!
Änglar och Demoner och Natt på museet 2 har jag iaf laddat upp med, å Gott & Blandat... fast egentligen skulle jag vekat haft en påse lövtunna lättsaltade och oniondip känner jag... MUMS! Det är nog ganska på pricken vad jag är sugen på! Hmmm...

Husmor eller riktig kvinna?

Är du husmor eller riktig kvinna?

Husmorstips 1:

Tryck en liten skumgodis i botten på glasstruten, så rinner inte glassen ut.

Riktiga kvinnors tips:

Sug ut glassen genom botten på struten, förmodligen ligger du ändå på soffan och äter den.

Husmorstips 2:

För att hindra potatisen från att gro, lägg ett äpple i potatispåsen.

Riktiga kvinnors tips:

Köp pulvermos, det håller ett år.

Hursmorstips 3:

När det står i kakreceptet att du ska strö kakformen med ströbröd, använd lite kakmix istället, så blir det inte vita fläckar på den färdiga kakan.

Riktiga kvinnors tips:

Gå till bageriet. De kan till och med dekorera kakan åt dig.

Hursmorstips 4:

Om du råkar salta maten för mycket under kokningen, lägg i en skalad potatis som suger upp överblivet salt ur maten på ett ögonblick.

Riktiga kvinnors tips:

Om du saltar maten för mycket under kokning, så tråkigt då. Upprepa efter mig Riktiga kvinnors motto: Som jag lagar maten, så äter du den och så vill du ha den.

Husmorstips 5:

Linda in sellerin i aluminiumfolie när du lägger den i kylskåpet och den håller sig färsk i flera veckor.

Riktiga kvinnors tips:

Selleri? Aldrig hört talas om.

Husmorstips 6:

Pensla pajskalet med lite vispat ägg för att göra den glansig.

Rikiga kvinnors tips:

På de frysta pajförpackningarna står det inget om  pensling med ägg, alltså behövs det inte.

Husmorstips 7:

För att bota huvudvärk: Ta en lime, dela den i två delar och massera din panna med dem. Dunkandet försvinner.

Rikgiga kvinnors tips:

Ta en lime, blanda den med Tequila. Kyl och drick. Du kanske fortfarande har huvudvärk, men vem bryr sig.

Husmorstips 8:

Släng inte överblivet vin. Frys ner det till iskuber för kommande grytor och såser.

Riktiga kvinnors tips:

Överblivet vin???

 

 

 

texten är tjuvad...


3 timmar för sent

Igår och idag har jag haft besök av släkt och vänner. Mycket trevligt har det varit. Idag var ju Ville hemma också.. Men nu såhär efter allt trevligt kommer som en baksmälla.. fan va deppigt det blev! Ville tokvägra sova också.. jobbigt för oss båda, men förmodligen värst för honom. Ska ju upp tidigt och iväg på dagis och jobb.

30

Många gratulationer har jag fått idag! Många, många fler än jag trodde... Det uppskattas!!!


feber- och pannkaks-frossa

Nu har det gått ett tag sen sist igen... försökte komma in och skriva häromdan, men det krånglade bara, så blev inget då. Får ta igen det nu istället!

Jag var och hämtade goset i fredags.. kom hem och kände han var lite varm. Typiskt! Men busade lite innan läggdags iaf.. övriga planer fick ändras. Vid 2-tiden vaknade han, men somnade fort om igen. Det gjorde dock inte jag.. Fast eftersom han vaknade igen efter en timme gjorde det väl inte så mycket. Kinkig och brännhet var han då! Värmde lite välling och plockade fram temometern. 39.8 visade den då...
Sen blev vi vakna i flera timmar, så igår var en vissen dag för oss båda, trots att febern inte visade sig något mer.

Idag har vi varit till Stina & Sixten. Pannkaka bjöds det på där! Med grädde och sylt... var supergott, så vi mumsade i oss massor!

Imorgon bär det av mot sjukhuset igen. Var ju dit i måndags med och fick vaccination mot svininfluensan. Mycket irriterande sjukhusbesök var det! Dels så tycker jag det var alldeles försent att få sprutan först nu. Känns som att den skulle ha tagits för 2 månader sen om den skulle ha tagits, men jaja... nu är det gjort.
Anledningen att vi fick åka på sjukhuset för att vaccinera är att Ville har astma och eksem, så han skulle vara där utifall han fick någan reaktion på vaccinet, och ett pricktest skulle göras.
Vi fick gå in i ett rum där en sköterska började rita på armen var hon skulle pricka, men medans vi pratade kom hon fram till att eftersom han åt pannkaka och sockerkaka så tänkte hon inte göra något test.

I tisdags, dagen efter sjukhusbesöket ringer det nån om undrar om jag är Vilhelms mamma, och när jag säger ja berättar hon att vi är välkomna på sjukhuet och göra pricktest, som vi stått i kö för, på måndag.
GAAAH!! Hade väl varit smidigt att göra det när vi var där! Läkaren vi hade när vi låg inne sist sa tom att vi skulle avvakta lite med det, och ta det någon gång när vi skulle ner och göra något annat, eftersom det är en bit att åka (16mil)... Försvinner ju dessutom en tusing från lönekontot för varje dag jag är borta från jobbet med..

Tur att jag har det så gott ställt så det inte gör något! :P

Borde

Idag vore en bra dag för städning och julgransplundring... men nä! Tro jag bara latar mig istället.

Promenad

Igår var jag och Maria på promenad. Trevligt med sällskap!  Soligt och fint var det också! Med oss hade vi kameror, minttu och varm choklad... chokladen hade vi tänkt dricka på bryggan nere vid badplatsen, men fyy faen vad det blåste kallt! gick inte sitta där, så vi gick in i omklädningskuren istället. Där var det mycket behagligare!
Strax innan badet bor det en fårbonde... Fåren var skygga men nyfikna.. först när vi kom rusade de iväg, men sen kom de allt närmare igen. Synd att lammen inte ville vara med på kort...







Här i huset bor det ju som bekant en hel del katter.. tydligen har de suttit inne framför tvn på fredagskvällarna, tittat på Lets Dance och blivit inspirerade. Såhär ser det ut från balkongen



Och såhär fint var det om man lyfte blicken lite. En fantastisk dag var det igår! Inte så kallt heller i jämförelse med hur det varit.. bara -22 var det igår





Äntligen värme

Häromdan small det i kåken... trodde det var såna köldknäppar som kan bli, men trots det passerade tanken i mitt huvud, tänk om det är rören som frysit sönder.
Imorse när jag vaknade var det kallt! Jag kände på elementen, men inte en tillstymmelse till värme var det på dem på den norra sidan av kåken. De på den södra däremot var varma... hmm... skumt! Var ner i källaren och tittade om jag såg något vatten, men det gjorde jag inte... gick upp igen och ringde vaktmästaren innan jag åkte mot jobbet.
Tydligen så var det rör som frysit sönder, var en rätt så rejäl vattenläcka, men i ett förråd som jag inte kommer åt att titta i, så både vaktmästare och rörmokare har haft jobb hela dagen. Strax efter att jag kommit hem var rörmokaren hit och luftade elementen, och sen kom ljuvlig värme! Underbart när det varit så kallt här. Har ingen termometer, så jag vet inte hur illa det varit här hos mig, men hos grannen ovanpå var det 12 grader...

Det här var vad som mötte mig när jag kom hem, å då hade ändå värmen börjat komma igång igen




Nu blir det en kväll på soffan med gosig filt, ett glas rött och tända ljus





Kallt!

Ja, jag vet, det är inte bara här hos mig det fortfarande är kallt, det är kallt hos de flesta, å jag borde väl inte gnälla. Tak över huvudet har jag också... Men sist jag kollade termometern var det 32 kalla, och det var en stund sen.. skulle inte bli brydd om det sjunkit ytterligare! 
Det som är trevligt med kylan är ju att det ofta är klart och soligt på dagarna. Igår var himlen otroligt vacker när solen var på väg ner. Dock var jag alltför frusen av mig för att våga mig ut, men öppnade balkongdörren på glänt, sträckte snabbt ut armen, och sen ännu snabbare in med den igen. Men ett foto i all hast blev det, tyvärr gör det inte alls den vackra himlen rättvisa. Inte i närheten ens...


Jobb

Imorgon blir det jobb! Första dan efter en vecka med först nyårsledigt och sen feber.. Ska bli jätteskönt att komma ut ur lägenheten, träffa folk igen.

De lila skorna blir det nog... de och de med spännena som jag mest sugen på, och de lila var de som tilltalade de er mest tydligen. 100% av de som framfört sin åsikt har varit inne på dom... Känns som att de är mer praktiska med, eftersom det inte är så mycket klack på dem..
Nä, nu blir det sängen. God natt gott folk!


Soffa

Nu har jag tillbringat 2 dagar på soffan. SÅÅÅ tråkigt, men kroppen ömmar, så jag har inte orkat göra så mycket. Lite bus mellan varven med Ville bara, det måste man bara orka! Men att han är så go´ och glad gör det hela mycket lättare!
Myspyskillen som är det allra, allra viktigaste jag har! Tänk att nån som är så liten kan vara så underbar, ge så otroligt mycket....

Skor

Jag har en förkärlek för skor. Jag vet att jag inte borde köpa fler, jag har redan köpt fler senaste 2 månaderna är vad som är försvarbart att föra på ett helt år. Men nu har jag ett tillgodo på lite drygt 400 kr, och det lutar mot att det blir ett par till... frågan är bara vilka. Vad tycker ni?


Vanvård

Att vara krukväxt i det Lindmanska hemmet är inget liv på rosor.. Vatten kommer i stora doser när det väl kommer, men det kan dröja 3 veckor mellan gångerna. Men konstigt nog lever de, och som inte det vore nog, de växer!! De flesta är  riktigt fina tillochmed.
Idag ar en av de där sällsynta dagarna då jag faktiskt vattnade på dem, och detta var vad jag fick se!



Toppen på stängeln är... hmm... ja... död! Och den till vänster är en av de dystraste växter jag har... men ser ni?? 2 till är på väg upp!

Jag borde verkligen plocka ihop här hemma, men orkar inte! Feber och halsont gör att kroppen inte bär som den ska... Det här borde jag kanske egentligen inte visa, men tror det är samma hos alla småbarnsföäldrar periodvis.



Och såhär glad är killen som ligger bakom röran



Sjukstuga

Måndag och första abetsdagen efter nyårsledigheten trodde jag... ända tills klockan ringde strax efter 6 imorse och jag knappt kunde svälja. Ont i halsen som bara den!! Klev upp och gjorde välling och lite annat morgonstök, en ringde jag jobbet vid 7.
Ville verkade pigg i morse, men nu under dagen har han blivit ovanligt trött av att busa, och jag tror nog han har feber. Men nu sover han sött!

Ser ut som ett bombnedslag här hemma! Men det lär det få fortsätta göra, för jag orkar inte städa. Ligga på soffan under en filt är nog dagens "att göra" som det känns..

Nytt år

Det nya året firades in under täcket! Såg film, åt snask å hade det bra igår, gick å la mig i sängen för att se en till film, men somnade till.. sen hördes ett väldigt smattrande och smällande av fyrverkerier här utanför, när jag förmodar klockan var 12. Jag drog täcket över huvudet och somnade om.. så här var en hejdundrande nyårsfest!

Idag har inte hänt mycket.. bus med Ville, mer film, och å har jag grävt mig djupare ner i ostkrokspåsen. Väntar på att Ville ska vakna snart, så vi honner med mat och pulkåkning innan det blir mörkt!

RSS 2.0